Engadin Swimrun

Uppdrag: Se till att Petter kommer i mål på sin helt klart tuffaste Swimrun Tävling

Nu är det kvällen före premiär av det 3:e i raden men mittersta tävlingen av Mats och Mickes Swimrun tävlingar, snart prerace möte, tisslet och tasslet om hur tufft det kommer att vara och hur många som kommer bryta är helt underbart.

Många pratar om den första löpningen som enligt vissa kommer att ta typ en timme istället för de 30 min som angetts på “raceplan”.

För att göra allt lite svårare och jobbigare så går denna tävling av stapeln i Engdindalen i Schweiz, Start i Maloja och målgång i Silvpana, under den 46 km långa löpningen och de 6 km simning så så slår man även en lov runt jet sett-staden St Moritz. tävlingen bjuder på 1500 hm med start på 1700 möh.

Staden St Moritz bjöd i dag på hemsk skolmatsalsspagetti men ett underbart gott rödvin till lunch, en fördel med att hänga med Petter är att det ska beställas och drickas gott vin så fort vi får chansen.

Jag ”hjälper” ju till i Jojjes och Petters satsning på Swimrun iår och då främst Ö till Ö i höst. Jag lyckades ju som tur vara ducka för att köra med Petter på Utö så jag kunde vinna med Björn och att sedan få chansen att komma ner och ”jobba” genom att köra Engadin Swimrun med Petter är sjukt kul. Vi kom ner i går med bara några mindre incidenter, en ngt större var kanske att när vi just satt oss på tåget från flygplatsen så kommer jag på att vi glömt en stor cykelväska inne på bandet, det blev panikspring in för att tjata sig in och sedan toklöp tillbaka för att hinna med rätt tåg.

Tävlingen kommer bli sjukt fin, vi kommer att hålla oss gaska högt upp på bergssidorna och komma ner till alpsjöarna, som håller typ 10 grader, i dalen för att simma. Den höga höjden bör påverka lite, framför allt om man pressar på lite för hårt.

Ska bli spännande att se vad våra svenska topplag kan leverera, både Team Head och Team Enervit kommer nog köra hårt för att få titulera sig segrare av den första upplagan av tävlingen, men frågan är ju om de kommer kunna hålla emot de snabba bergslöparn som ryktas finnas bland, för oss anonyma namn i startlistorna.

/M

One thought on “Engadin Swimrun

  1. Markus says:

    Nice One (…as far as Google Translator is telling me). See You guys at Ö till Ö!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *