En lång arbetsdag… tillochmed lite övertid blev lördagens resultat!

Eftersom jag inte jobbar på ett vanligt jobb så tycker jag att 8 timmar är länge, men visst det kunde blivit mycket längre, eller kortare, av 93 st startande lag så bröt eller stoppades 40 lag, 53 nöjda lag kom i mål på det första upplagan av Engadin swimrun.

Längre? Ja verkligen med över 6 km simning så kunde det blivit ett h-te att släpa på Petter, men alla timmarna på Eriksdalsbadet har verkligen gjort honom bättre, han kan simma det är det inget snack om, det är även väldigt stor skillnad på folk och folk när det kommer till att simma med snöre, vissa sprattlar och är stökiga medan Petter är väldig följsam i vattnet, visst man märker att man drar, men ändå inte så mkt som man kan tänka sig.
Tävlingsmässigt är tävlingen helt extrem, 49 km löpning och 6 km simning i berg, berg och åter berg gör sedan detta i våtdräkt och löpskor så har du receptet på en lång dag.
På sätt och vis var jag glad att jag inte var där för att köra max, det hade kunnat vara sjukt jobbigt.
Starten går några mil norr om Silvplana i Maljoja, startsträckan är 500 meter innan man gick in i berget och en smal stig, för-rekade som vi var så såg vi till att ligga långt fram så man slipper gå/springa om folk hela vägen upp till första toppen, taktiken var ändå att gå uppför då klättringen var ca 350 hm på bara några km, men jag vill ta tät och hålla fart, även om det inte var täten av tävlingen men väl våran grupp.
Efter 5 km kom vi till en så sjuuukt kall sjö, visst simmet var typ bara 300 meter men evigt kallt, tankarna var typ hur ska jag klara det här, jag vill hem, tanken att köra stenhårt för att knäcka Petter så han blev tvungen och bryta fanns faktiskt…. men det blev mycket varmare och trevligare efter första simmet, det brukar vara ett uppvaknade när man kastar sig i vattnet första gången på ett swimrunlopp och det var det verkligen.
Jag orkar inte gå i genom hela loppet i detalj men det bör ändå sägas att Petter faktiskt gjorde ett grymt lopp, visst linan mellan oss var som en fiolsträng men han körde riktigt bra och när det var 2 timmar kvar och han mumlade ngt om att han hade ont i hela kroppen så trodde jag verkligen att det var kört men han är och var sjukt stark mentalt…. bara en sådan sak att hänga och lyssna på mig i 8 timmar är ju ett bevis på hög nivå av mental styrka.
Målgång, intervjuer avhandlades snabbt innan prisutdelning och fest, att Silvplana sedan erbjuder en alldeles ypperlig nattklubb (läs: bar i en källare) gjorde ju upplevelsen total!
Just det, placering… vi blev 16:e lag i mål och 13:e Herrlag på 8 timmar och 11 minuter, det är inte illa för en kille som lärde sig simma i Januari och inte ser sig som en idrottsman.
Så alla som anser att Petter kom in och fick köra ÖtillÖ på ett bananskal, utmana honom, han lär inte vika ner sig och han lär verkligen inte göra bort sig i svenska skärgården i September även om han kör med en annan partner då.
/M

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *