Vive la France

Nästan en vecka redan… tiden går snabbt när man har roligt!

Har helt klart kommit in i livet i Frankrike. Cyklingen är så magisk här, man får ihop ett par tusen höjdmeter bara genom att titta på cykeln!

DCIM110GOPRO

Jag är alltså i Frankrike, i södra för att vara exakt i en stad som heter Six-Fours-les-Plages, det är typ ett stort villaområde som är utkanten på Toulon. Jag flög med Norwegian till Nice från Stockholm tog bussen in till stan, eftersom jag har cykel en stor väska och två(?) handbagage är det ganska mycket att släpa på så när jag går av flygbussen får jag bara med mig 3 kollin, hinner in till tågstationen innan jag inser att väskan med dator, kamera osv är kvar på bussen….Paniken!!

Det hade säkert gått 10 min sedan jag klev av och i tokruset ut genom stationen med alla väskor så han jag tänka att det var ju iallfall tur att jag gjorde en backup på bilderna jag hade på datorn!
Kommer ut ser att bussen håller på att blinka ut, kastar mig ut i gatan och stannar bussen och han öppnar förvånat och jag stormar på och hittar min väska!

Nervig start, lugnade mig med en öl och det franskaste jag kunde komma på en Croque Monsieur!

Tåget längs med Rivieran va knappast jobbig i egen kupé. Väl framme så mötte min ”värd”-familj mig, alltid lite nervöst, extra nervöst när hon jag ska bo hos typ inte pratar Engelska och min franska är lika med noll!

Kanske lite märkligt att åka hit solo till någon man inte känner och utan att kunna franska…. men jag har alltid velat åka hit och träna och då framförallt cykla. Att göra lätta saker är ju, ja typ lätt, så jag fick hjälp av en fransk vän som ordnade åt mig, jag bor i hans frus systers hus här i Six-fours.
Jag har ett eget rum med eget badrum och det viktigaste, Wiffi. Huset ligger ca 5 min från Medelhavet och på 20 min på cykeln är man i bergen… kan inte bli bättre :)

DCIM109GOPRO

Språkbarriären löser jag har ju med min fransk-svensk ordboks-app i telefonen och är man bara glad och ler så kommer man ju långt :)

Sedan är ju alla cyklister i typ hela världen enade med att vi just håller på med sporten. Fick nya vänner utanför ett kafé som var mycket imponerade av min cykel :)

Tanken med denna månad är att komma i form med lagom mycket träning i ganska låg intensitet så jag kan börja köra hårt sedan i November och det passar ju bra när jag är på en ny plats med massa saker att utforska (läs: vingårdar)

Den här veckan kommer nog bli en riktigt bra vecka, det är jag säker på!

/Marcus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *